Снимка pexels.comСлед срива на паунда се обезценява трудът на българите, които

...
Снимка pexels.comСлед срива на паунда се обезценява трудът на българите, които
Коментари Харесай

Сривът на паунда удари много лошо джоба на българите на Острова

Снимка pexels.com

След срутва на паунда се обезценява трудът на българите, които работят във Англия и пращат пари на фамилиите си у нас. През миналата седмица английската валута удари 28-месечно дъно по отношение на щатския $, откакто държавното управление в Лондон втвърди тона за Brexit. Към момента по курса на Българска народна банка 1 паунд се разменя за 2.14 лева

На 23 юни 2016 година, 17 милиона британци споделиха „ не ” на Европейския съюз. Още на идващия ден паундът отговори на тази неустановеност със срив, предава Нова телевизия.

Човекът, който тогава обикаляше страната с огромен червен рейс и увещаваше сънародниците си да гласоподават за излизане от Съюза, през днешния ден е министър-председател.

„ Събитията на пазарите във връзка с паунда сигурно са разследване от новия министър председател на „ Даунинг стрийт ”. И неговите планове да договаря по-твърдо с Брюксел ”, разяснява Адриан Николов.

Политическите и валутни безредици към Острова съответстват с ваканцията на Мартин вкъщи, в България. „ На мен персонално ми въздейства, тъй като аз си икономисвам пари и когато пада паундът, изгубвам пари ”, сподели Мартин Василев, който работи в Англия. От референдума насам английската лира е паднала с 20-30 стотинки. Работещите на Острова българи губят от това, само че българските студенти печелят.

„ От една страна техните студентски такси стават по-ниски, а въпреки това, получавайки пари от континентална Европа, те са с по-висока цена по отношение на локалния пазар ”, изяснява Адриан Николов.

Накъде ще тръгнат нещата зависи доста от това дали Борис Джонсън ще извърши заканата си и в последния ден на октомври ще изведе страната от Евросъюза – със или без договорка.

„ Можем да съдим по събитията след референдума. Тъй като той имаше един доста непредвиден резултат. И тогава пазарите реагираха доста остро. И е изцяло допустимо, в случай че осъмнем с Brexit без договорка, пазарите да реагират още по-агресивно от предишния път, защото това, което тогава беше една възможност, на която те реагираха, към този момент ще е истина, действителност ”, уточни Николов.

Препоръката на валутните експерти е в случай че ще спестяваме, да се насочим към капиталовото злато. „ От Brexit насам се е покачило с над 300 $ на унция капиталово злато, което е забележителен растеж, и което няма аналог, с изключение може би на криптовалутата като облага ”, изясни Мартин Миланов, началник на екип във верига обменни бюра.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ДИВАКА (преди 2 минути) Рейтинг: 11917 | Одобрение: 2337  Усмивка  Ухилен  Усмивка  Ухилен  Изплезване Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР